SPECIAAL BIERFESTIVAL GRave

1 September 2024 editie #8

Gezegend zij de moeder die een brouwer baarde.

2024 is het jaar voor onze 8ste editie van het Speciaal Bierfestival Grave. Net als andere jaren vind deze weer plaats op de eerste zondag in september. Neem gerust de kids mee want de jaarlijkse kermis staat op loopafstand en ook aan de niet bierdrinkers is gedacht.

WIE ZIJN ER ZEKER WEER BIJ…

NL Kampioen Jan v.d. Hoogen

Jan is zaterdag 8 juni in Tilburg, tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen Amateur Bierbrouwen eerste geworden.

de blauwe knoop mill

Sinds 2014, zijn we gestart onder de naam Brouwerij De Blauwe Knoop met een eigen brouwerij, gevestigd op kasteel Tongelaar in Mill.

graafsch genot grave

Sinds 2014 worden onder de naam Graafsch Genot diverse bieren gebrouwen. Bieren met historische namen maar een eigentijds karakter.

Hoe lang gaat dat nog duren?

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

proef de sfeer

In 2019 is er door 0486 TV een reportage over ons bierfestival gemaakt, bekijk de beelden hier en proef de sfeer die in de loop der jaren, zeker na Corona alleen maar beter is geworden.

het glaasje…

Het heeft veel tijd en onderhandelen gekost maar we hebben het voor elkaar dat we ook dit jaar weer ons befaamde bierglaasje mogen gebruiken i.p.v. plastic bekertjes. Heb jij je glaasje nog thuis in de kast staan dan neem hem mee zodat je geen nieuw exemplaar hoeft aan te schaffen, zonder het speciale glas kan je namelijk geen bieren proeven.

sfeer en beleving….. 😉

wie zijn er dit jaar bij?

Milky Road Brewery

Milky Road Brewery is het passieproject van Ramon en Saskia van Dam, twee enthousiaste brouwers die bieren creëren in diverse stijlen, altijd boordevol smaak. Hun liefde voor cinema wordt ook geïntegreerd, aangezien de brouwsels steevast een filmgerelateerde naam dragen met een opvallend label.

Buuls bier

Er waren eens twee jongens uut Wèhl. Twee makkers, twee vrienden voor het leven, die allebei in 2021 Abraham zagen. Ze gaven elkaar als cadeau een workshop bierbrouwen en dat smaakte naar meer. Dit was het startschot voor een nieuwe hobby die al gauw geen sprookje bleek, maar een droom om waar te maken: je zelf gebrouwen bier in de winkelschappen.

Graafs Genot

Beleef het unieke smakenpalet van Brouwerij Graafs Genot tijdens ons bruisende Speciaal Bierfestival Grave. Laat je verrassen door historisch geïnspireerde bieren met een eigentijds tintje en proef de passie en vakmanschap in elk glas. Verrijk jouw festivalervaring met de unieke bieren van Graafs Genot en geniet van een onvergetelijke dag vol smaak en gezelligheid. Cheers!

Jake's Beer

Wij ontwikkelen onze bieren met behulp van jullie, de echte bier liefhebbers. We brouwen onze bieren met een merkwaardige stijl. Laat je verrassen door onze unieke bieren, met een eigen karakter en exclusief verkrijgbaar. Onze speciaalbieren zijn er voor liefhebbers met lef!

De Blauwe Knoop

Sinds 15 augustus 2014 aktief en tegenwoordig vind je Brouwerij De Blauwe Knoop met een eigen brouwerij, gevestigd op kasteel Tongelaar in Mill.

Waar reeds in de 9e eeuw al een mottekasteel lag, dat diende om dekking te zoeken tegen de Noormannen. Door de eeuwen heen, is dit kasteel door verschillende eigenaren bewoont en nu vind je er het lekkerste gerstenat uit Mill en omgeving.

De Witte Leeuw

Sinds 2010 brouwen we professioneel aan de weg met eigentijdse bieren met een verfrissend karakter. De brouwerij zijn we gestart om een brug te slaan tussen het authentieke belgische bier en het opkomende smaakgeweld uit de VS.

We brouwen eerlijk bier met de smaak naar Meer. Zonder toevoegingen of fratsen gewoon zoals ze dat al duizenden jaren doen. Het verschil is echter dat we vernieuwende hopsoorten gebruiken.

voor proevers

Wij hebben om in de sfeer te komen alvast wat glazen voor jullie ingeschonken.

jij bent er toch ook bij!

Wanneer

ZONDAG 1 SEPTEMBER 2024

HOE LAAT

VAN 13:00 TOT 19:00 UUR

jouw bier ook hier?

Wil je met je brouwerij ook ons festival eens bezoeken?
Meldt je dan nu aan en stuur ons een mail….